Klä dig rätt i vår

Mode är något som kommer och går hela tiden. Det som var trendigt i höstas är inte trendigt längre fram mot våren. Eftersom modet är i ständig förändring kan det vara svårt att veta vilket mode som gäller i vår. I det här inlägget kommer du att få några exempel på saker du kan göra för att klä dig rätt och moderiktigt i vår.

Jackor

Med våren kommer solens första värmande strålar. Men eftersom vädret ännu inte är helt pålitligt är det viktigt att du har en bra jacka att klä dig i när du vistas utomhus på våren. Det finns många snygga vårjackor att välja bland som funkar utmärkt i vår. Några exempel på trendiga vårjackor är jeansjacka, skjortjacka och en tunnare kappa.

Färger

Under hösten och vintern vill vi gärna klä oss i mer dova, mörka och naturnära färger. Men så fort våren börjar nalkas är det väldigt vanligt att man vill börja klä sig mer i färg. Även i vår är det trendigt att klä sig i färg. Till våren är det exempelvis rätt och moderiktigt att klä sig i pastellfärger som gul, blå, grön och rosa. Det kan vara väldigt fint att klä sig med en färgglad överdel till en jacka i en naturnära färg. Till exempel en rosa tröja och en jacka i beige. Att bära plagg med en färg gör att många känner sig piggare och blir bemötta av leenden.

Mönster

Förutom att vi på våren vill börja klä oss mer i färg är det också väldigt vanligt att vi börjar involvera mer naturinspirerade mönster på våra kläder. På våren är det fint och moderiktigt att klä sig i blomstermönster och djurmönster, till exempel mönster med fjärilar och andra djur som börjar att dyka upp i naturen så fort solen börjar att värma.

Festligt

När våren kommer är det många som börjar känna sig sugna på fest igen. Det här är något som även syns i modet. Det är till exempel snyggt och moderiktigt att klä sig i glansiga tyger och metalliska färger och material som passar bra på fest. Till exempel kläder med silver och guld. Det är även nu vi börjar klä oss i kläder som visar mer hud och former. Det är till exempel moderiktigt att klä sig med plagg som har urklippningar som exponerar huden. Att bära plagg som går i metalliska och glansiga material får oss att komma i feststämning.

Skor

När asfalten äntligen börjar smälta fram och vi inte längre behöver oroa oss för att halka och göra oss illa är det många som slopar sina vinterkängor och börjar ha på sig lättare skor. I vår är det väldigt trendigt med sneakers. Sneakers är både trendiga och väldigt sköna att ha på sig.