Sport som inspiration för modedesigners

När en konstnär, designer eller grafisk formgivare ska sätta igång med ett nytt projekt kommer inspirationen ofta från livet och egna upplevelser. Det kan vara ett möte med en viss person, en resa, det allmänpolitiska läget, eller en kombination av allt på en och samma gång. Varje uttryck blir därför högst personligt, samtidigt som mycket kan kännas igen av publiken.

Ett lysande exempel på hur upplevelser kan ta form i modet är den amerikanska designern Ralph Lauren. På 60-talet blev han inbjuden till en hästpolo-match av en god vän, och blev otroligt imponerad av det han såg. Det var inte bara sporten i sig och de skickliga tävlingsdeltagarna, utan hela evenemanget med de eleganta åskådarna och den snygga utrustningen som ryttarna bar. Det här gjorde honom så inspirerad att han satte igång en hel klädlinje och så småningom kom även poloinspirerade barnkläder som idag är mycket populära hos de yngre generationerna. Du kan enkelt hitta Polo Ralph Lauren för barn online för att göra shoppandet så smidigt som möjligt, och barnen kan själva sitta med och välja i hemmets lugna vrå.

Polo Ralph Lauren – praktiskt, snyggt och alltid elegant

Varje skapare, oavsett om det gäller kläder eller konst, har alltid en egen vision som präglar dennes personliga stil. Just Ralph Lauren tycker om att få in en viss glamour i vardagen, men inte på ett lika överdådigt sätt som exempelvis Gucci, som även han inspirerades av hästsport, utan snarare med praktiska, snygga kläder av mycket hög kvalitet. Det känns inte bara att Polo Ralph Lauren för barn är välgjorda, exklusiva kläder för bäraren, det syns också. Det går alldeles utomordentligt bra att använda kläderna i skolan, och med sina snygga, ofta färggranna detaljer är kläderna roliga att ha på sig. Den berömda lilla logon, en polospelare till häst i full fart, är pricken över i:et och gör märket mycket lätt att känna igen. Ralph Lauren har många gånger visat sina kläder på stora modeevent som exempelvis London Fashion Week och om det är någon som är kung över ”casual chic” så är det verkligen han.

Tidlösa kombinationer

Modeintresserade personer älskar att följa olika trender och att gärna klä sig i nya stilar innan de upptäcks av de stora massorna. När det kommer till Polo Ralph Lauren för barn, men även för vuxna, handlar det istället om en tidlöshet som förenar klassiskt med modernt, gammalt med nytt. Vid varje ny kollektion kommer det designer, mönster och färger som är fräscha och spännande, men samtidigt blir kläderna aldrig ute eftersom de avsiktligt designats i en tidlös stil. Jackor, byxor, shorts, t-shirts och tröjor för killar och tjejer i material som ger stor rörelsefrihet samtidigt som de är eleganta och enkla att kombinera med varandra. Till det kommer också fina accessoarer som till exempel skor och mössor som gör looken komplett. Särskilt Ralph Laurens kepsar är en riktig klassiker som är lika populär idag som någonsin eftersom de inte bara har den berömda loggan, de påminner också om den mössa som hästpolospelare har på sig.