Designa bättre med bra belysning

Bra belysning bidrar till en bättre stämning och till människors generella välbefinnande. Föga förvånande bekräftar studier att människor påverkas positivt av ljuskvaliteten och en väldesignad belysning. Faktum är att människor alltid har lockats av väl upplysta platser som bibliotek, parker, shoppingcentrum och offentliga anläggningar. Den goda nyheten för designers och konstnärer är att bra belysning kan bidra till en ökad produktivitet.

Om du är en hängiven designer är det viktigt att kunna se bra när du mäter, ritar och skissar. Det bästa du kan göra är att investera i bra belysning som en bordslampa eller taklampa hos Lampgallerian. Lampgallerian har det största sortimentet i Sverige inom belysning där allt går igenom en kvalitetskontroll. Du kan välja mellan flera typer av lampor och varumärken än vad du kan föreställa dig. Utan att behöva spendera timmar på att leta efter bästa belysningen kan du ta hjälp av några tips här. Läs vidare!

Tips på hur du väljer bästa lampan

Även om det är enkelt att gå ut och köpa en lampa finns det några grundläggande funktioner att tänka på. Nyckeln är att investera i belysning som inte bara kommer att ge dig en ljuskälla, utan även användbara funktioner som att justera färg och ljusstyrka. Andra viktiga funktioner att beakta är:

  • Alternativ för strömbrytare. Du kan hitta lampor med olika typer av strömbrytare som du kan föredra.
  • Färg och stil. Eftersom du arbetar med design är du säkert intresserad av att köpa en tilltalande lampa. Förutom att ge bra belysning kan en lampa förbättra rummets estetik. Hos Lampgallerian hittar du allt från stilrena metallampor till klassiska bankirbordslampor av mässing. Valet är ditt!
  • Hur lampan monteras. Vissa lampor kan klämmas fast på en yta och är gjorda för att bäras runt. Andra modeller har en bas eller ställning för att stå stadigt på en bestämd plats.
  • Storlek. Lampans dimensioner och storlek spelar roll om du har begränsat med utrymme där du arbetar. Var uppmärksam på modellens dimensioner som höjd, längd och bredd.
  • Typ av lampa. Tänk på vilken typ av ljus som är önskvärt när du designar. Kontrollera vilka glödlampor lampan stödjer och att ljuset är tillräckligt starkt.
  • Vridbarhet. Vissa modeller har lamphuvuden som kan vridas och justeras i valfri riktning.