Inred med posters

Posters är en populär inredningstrend som är här för att stanna. Glöm dyra tavlor och traditionella familjefotografier. Dekorera istället väggarna med snygga och prisvärda posters för att garantera ett personligt och stilrent hem. Det är ett relativt billigt sätt att skapa förändring i rummet. Låt kreativiteten flöda och blanda olika storlekar och färger. Fördelen med posters är att du kan blanda olika stilar, mönster och motiv för att skapa effektfulla kontraster i rummet. Oavsett vilken effekt du vill uppnå så finns det en poster för ditt ändamål. Här nedan får du tips på hur du kan inreda med hjälp av posters.

Gröna växter

Maximera 2019 års stora växttrend genom att välja posters med växtmotiv till väggarna. Den senaste tiden har det blivit allt mer trendigt att dekorera hemmet med växter. Ju fler och större desto bättre. Stora palmer och prunkande gröna bladväxter pryder vart och vartannat inredningsreportage. Ta trenden ett steg längre och sätt upp snygga posters med naturnära växtmotiv. Kombinera gärna dessa med riktiga växter för att skapa en exotisk, men stilren känsla i hemmet. En poster är dessutom betydligt mer lättskött än en riktig växt, vilket gör att detta alternativ passar perfekt för dig som inte har gröna fingrar.

Samma färgskala som inredningen

Skapa balans i rummet genom att dekorera väggarna med posters i samma färgskala som inredningsdetaljerna. Exempelvis kan du välja en poster i samma färg som soffkuddarna och en annan i samma färg som lampskärmen. Detta kommer göra att rummet känns sammanhängande och vackert. Om du väljer att rama in dina posters kan du även matcha färgen på ramarna med övrig inredning.

Stilrent monokromt

Om du gillar minimalistisk inredning kan du satsa på monokroma posters. Monokrom betyder enfärgad, men du kan gärna använda flera olika nyanser av samma kulör. Svart, grått och vitt ger ett sofistikerat intryck i de flesta rum. Kombinera gärna med svartvita ramar för att maximera den tidlösa stilen.

Badrummet

Badrummet är ett rum som ofta glöms bort i inredningssammanhang, särskilt badrumsväggarna. Posters är ett utmärkt alternativ för att sätta personlig prägel i badrummet. Eftersom badrummet oftast är litet med relativt få inredningsdetaljer kan postern vara den huvudsakliga inredningen. Coola mönster, ett färgglatt motiv eller tänkvärda citat – du bestämmer vad som passar bäst i just ditt badrum.

Den optimala höjden skapar harmoni

Skapa harmoni och balans i hemmet genom att planera var på väggen du ska sätta upp dina posters. Ett vanligt misstag som många gör är att hänga tavlorna för högt. Ta inspiration från gallerier och museum och häng dina posters på den optimala höjden, det vill säga 145 centimeter från golvet till mitten av postern. Detta är den genomsnittliga ögonhöjden och används för tavlor och passar därför som en perfekt måttstock även för posters.