T-shirt and shorts guy in grey studio

T-shirt and shorts guy in grey studio

När det gäller underkläder finns de i flera olika modeller, färger, storlekar och material. De kan dessutom skilja sig åt en hel del om man jämför dam, herr och barnmodeller. Underkläder för barn är oftast mycket täckande, och med söt design. Ofta har de söta tryck och det saknas spetsdetaljer och liknande. När man däremot ser till damunderkläder ska de vara sexiga och så små som möjligt. Det är i alla fall den bild man ofta får av underklädesreklamer och liknande som visas på TV. Herrunderkläder visas ytterst sällan på TV, utan det är bara när det är ytterst speciella designer eller liknande som dessa får lov att synas. Men det finns också möjlighet att välja sköna och bekväma underkläder, istället för moderna, dyra och obekväma. Men vad bör man egentligen välja och spelar det någon roll kvalitetsmässigt om man väljer en dyr trosa eller kalsong framför en billigare variant?

Märkesunderkläder eller inte?

Det finns idag många kända personer som släppt underklädeskollektioner. Zlatan släpper en kollektion med kalsonger, och det finns kvinnliga kändisar som gjort samma sak med trosor och bh:ar. Men spelar det någon roll vilken designers märke som står på plagget? Ofta gör det inte det. Visst kan ett visst underklädesplagg vara snyggt. Det kan vara just därför man köper den delen. Kvalitetsmässigt spelar det dock mindre roll. Om man köper flera par billiga underkläder kan man enkelt kasta dem och ta ett nytt par om de går sönder eller får fläckar som inte går bort. Köper man istället färre men mycket dyra par är det inte lika enkelt. Många gånger har underkläder heller varken returrätt eller garanti så det kan vara svårt att få pengar tillbaka om plagget bara håller någon enstaka dags användning. När det gäller märkesunderkläder brukar de ofta inte ha någon speciell design eller funktion, utan de har bara ett annat namn än de billiga versionerna. Vill man använda märkesunderkläder ska det vara helt för det egna intresset och inte för att man låter sig tro att de är bättre.

Prioritera bekvämlighet framför design och pris

När det gäller vissa saker bör man prioritera en sak framför allt annat. Om man ska köpa en ny säng kan man finna en kontinentalsäng billig på nätet men det behöver inte vara samma kvalitet på den som på den sängen som kostar 5000 kronor mer i butik. Möbler brukar ofta kosta mer ju bättre kvalitet och bekvämlighet de har. När det gäller underkläder är det dock inte säkert att ett plagg som kostar 300 kronor är hälften så bekvämt som ett för 50 kronor. Det är viktigt att underkläder sitter bra och att de inte ger onödigt mycket skav. Skavande underkläder är obekvämt men de kan också ge allvarliga sårskador på kroppens känsligare delar. Vilka underkläder som är bekväma är mycket individuellt eftersom inga kroppar ser likadana ut. Det kan därför vara bra att prova lite olika billiga typer av underkläder så man finner en modell som verkligen passar innan man väljer att köpa dyra designermärken av en viss sort.