Inred hemmet med grafiska inslag, linjekonst och kontraster

En av det stora trenderna för året är att inreda med detaljer som drar blickarna till sig, så kallade statement pieces. Trenden handlar om att inreda med färre saker, men att sakerna du väljer att ha framme är mer genomtänkta föremål. Det kan vara ett konstföremål, en matta, en enastående tavla, eller ramar som sticker ut, en spegel med lite ovanliga former, olika skulpturer eller en lampa som är annorlunda till utseende och form.

Minimalistiskt och avskalat

2021 är året då det minimalistiska och avskalade är en stekhet trend. För att intrycket inte ska bli för hårt kan det vara en fördel att göra instick i den avskalade stilen med detaljer som mjukar upp intrycket. Tänk att det ska vara mycket kontraster, mjukt mot hårt, minamilism möter maximalism och olika former.

Rama in linjekonst och grafiska föremål

Grafiskt och linjekonst är något som du måste ha i hemmet i år. Tänk grafiskt som till exempel siluetter där linjerna sitter ihop utan avbrott. Det grafiska och linjekonsten kan förekomma på alla typer av saker som lampor, mattor, kuddar, vaser, tavlor och konstverk. Till exempel kan det vara snyggt med en till två större tavlor med avbildningar av människokroppen som får stå i centrum. Ett tips är att köpa snygga ramar som ger extra liv till själva tavlan. Du kan med fördel också välja olika posters att rama in. Om du hittar rätt ram till postern kan det bli magiskt. Det finns ramar som är mer återhållsamma som sätter innehållet i centrum eller ramar som sticker ut och blir en inredningsdetalj i sig.

Välj unika konstföremål

Det finns massor med konst att hänga på väggen och konstföremål som kan ge ditt hem en unik och personlig touch. Utgå ifrån din stil och våga ta ut svängarna. Det finns inget rätt eller fel.

Satsa på runda former

Rundade former är också något för 2021. Det runda formerna ger intryck av behaglighet och värme. Formerna kan finnas på allt från möbler till olika inredningsdetaljer. Kontrasten till det runda formerna kan vara raka strama linjer.