Skapa en kapselgarderob

Allt fler upptäcker fördelarna med att äga färre plagg av bra kvalitet jämfört med att ständigt jaga de senaste trenderna. Om du, trots att din garderob är överfull, har svårt att hitta matchande outfits kan en kapselgarderob vara lösning.

En kapselgarderob ska bestå av färre men välmatchande plagg av bra kvalitet. Plaggen ska gå att kombinera med varandra och alltid kännas rätt på kroppen. Vad ska en kapselgarderob bestå av? Utgångspunkten är din egen stil men fokus ska ligga på välskräddade plagg av god kvalitet. Företag som https://www.johnells.se/ har ett bra utbud för den som vill börja resan mot ett enklare och mer hållbart modeliv. Här finns noga utvalda plagg med utmärkt kvalitet och lång livslängd. Satsa på klassiska plagg som ett par perfekta jeans, stickade tröjor i ull och kashmir och en användbar väska i läder. Kika gärna extra på våra svenska designers som ofta har en stil som passar den skandinaviska stilen.

Gå från fast fashion till minimalism

Att rensa, planera och komplettera är ledorden när du vill gå från överfylld garderob till en mer slimmad variant med älskade plagg du kan bära år efter år. Börja med att lägga ut alla dina plagg, inklusive skor och accessoarer och välj ut de du verkligen älskar och tycker om att bära. Vad är den röda tråden? Vilka plagg matchar med varandra och vilka kommer aldrig till användning eftersom de är så svårmatchade? Skänk, sälj eller återvinn det du varken gillar eller använder. Komplettera sedan med väl utvalda och välmatchande plagg i god kvalitet.

Inför varje säsong kan du sedan byta ut några av plaggen för en mer uppdaterad look. Undvik de stora kedjorna som lockar med plagg som har hög modegrad men kort livslängd och välj butiker med fokus på utvalda plagg. Gör gärna listor och planera noggrant för att inte dras med i shoppinghetsen och undvika impulsköp.